Elfstedentocht wandelen

Ruth Zeilinga

( Wandelen )

Tot de start nog

Normal 7435b23c32a4fd22466f9ad99e7977f83f6a454d
Qr
from € 1.000 (74%)

In juli 2014 verloor ik mijn maatje Jense aan ALS.  Twee keer heb ik de Nijmeegse Vierdaagse gelopen voor het goede doel Stichting ALS Nederland. De eerste keer (2013) hebben we samen de donaties en bemoedigende woorden gevolgd, dit was heel bijzonder. De tweede keer (2015) was hij in gedachte bij mij.

Nu ik, samen met twee vriendinnen, een nieuwe wandel uitdaging aan ga, namelijk in vijf dagen langs de elf Friese steden lopen (totaal ca 207 km). Wil ik jullie vragen of jullie mijn wandelavontuur wil steunen met een donatie aan de stichting ALS Nederland. Zoals ik zeven jaar geleden zei: "mijn vermoeidheid na een dag wandelen valt in het niets bij die van een ALS patiënt bij het wakker worden".

ALS blijft een verschrikkelijke mensonterende ziekte. Inmiddels is deze ziekte veel bekender geworden, maar herstel is nog steeds niet mogelijk. Ook leven de meeste mensen nog steeds zeer kort na de diagnose. Een leven waarin je steeds meer moet los laten en steeds afhankelijker van anderen wordt. Ik krijg nog kippenvel aan als ik eraan terug denk. 

Er is nog steeds geld nodig voor onderzoek. Alle donaties klein en of groot worden van harte gewaardeerd.

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all
€ 25 28-02-2020 | 17:16 Super dat je dit doet Ruth - mooi verwoord ook. Succes!
€ 50 28-02-2020 | 12:46
€ 100 09-02-2020 | 13:24 Ruth, fijn dat je je weer inzet voor dit goede doel. Veel succes, Siep,Gjetsje Louise en Julia
€ 50 29-01-2020 | 22:23 Voor hoop op herstel
€ 25 29-01-2020 | 20:01 Ruth sterkte met de lange tocht.
View all

Helaas wordt de Elfstedentocht geannuleerd

13-03-2020 | 00:00 Heel Nederland is in rep en roer, winkelschappen worden leeggehaald, activiteiten met meer dan 100 mensen worden afgezegd. Vooralsnog tot 1 april 2020. Vanavond kwam het toch wel onverwachts vroege bericht van de organisatie dat de Elfstedentocht (de wandeltocht) is afgelast. 66 dagen voor de start. Zie hieronder. Ik stop hierbij mijn inzamelactie en wil een ieder bedanken voor zijn support en donatie. Fantastisch dat er al een bedrag van 745 euro is gestort. Hopelijk kan ik volgend jaar de tocht alsnog volbrengen.  Hartelijk dank! Groetjes  Ruth. -------------------------------------------------------------------------------------------------- Vanmiddag heeft het bestuur van de Stichting Friese 11-Stedenwandeltochten besloten om de 74ste wandeltocht, die van 19 mei tot en met 23 mei 2020 gehouden zou worden, te annuleren. Dit in verband met de situatie rond het Coronavirus.Argumenten die tot dit besluit hebben geleid zijn de volgende:De verwachting is dat het huidige Corona-beleid in Nederland nog in de opbouwfase zit. Het risico is reëel dat van overheidswege alsnog onze 11-Stedenwandeltocht in mei moet worden geannuleerd.De deelnemers van onze tocht, die niet alleen uit alle provincies van Nederland komen maar ook uit het buitenland (met name uit België), behoren voor 40% tot de risicogroep in verband met hun leeftijd (60+).Doordat een deel van de wandelaars in de slaapschepen overnacht en gezamenlijk eet in restaurants is er sprake van een extra gezondheidsrisico.Veel deelnemers zijn al in training en zullen dit de komende weken alleen maar intensiveren. Nu een besluit nemen schept duidelijkheid.Op dit moment is de Stichting Friese 11-Stedenwandeltochten gebonden aan diverse financiële verplichtingen. Afgelasten op een later moment zal een veelvoud van deze verplichtingen betekenen, hetgeen het bestuur niet verantwoord vindt.In verband met het niet doorgaan van de tocht dit jaar is gekeken naar de annuleringsvoorwaarden. In zijn algemeenheid geldt dat bij annulering geen restitutie plaats vindt. In verband met overmacht hebben wij besloten om een gedeelte van de kosten die wij tot dusver hebben gemaakt terug te halen bij de deelnemers.Dit betekent dat de deelnemers die zich tot vandaag hebben opgegeven 85% terug krijgen van hun inschrijvingskosten. Dit zal voor 1 mei geregeld zijn.Hiernaast heeft het bestuur besloten om voor de tocht van volgend jaar de huidige deelnemers op de slaapschepen voorrang te geven bij de inschrijving voor de 74ste tocht volgend jaar. Hierover krijgen ze voor 1 november 2020persoonlijk bericht.Wij betreuren het dat we dit besluit hebben moeten nemen en we zien u graag bij de tocht in 2021.Het bestuur van Stichting Friese 11-StedenwandeltochtenTom Yntem
Read more