Elfstedentocht wandelen

Ruth Zeilinga

( Wandelen )

from €1.000 (94%)

In juli 2014 verloor ik mijn maatje Jense aan ALS.  Twee keer heb ik de Nijmeegse Vierdaagse gelopen voor het goede doel Stichting ALS Nederland. De eerste keer (2013) hebben we samen de donaties en bemoedigende woorden gevolgd, dit was heel bijzonder. De tweede keer (2015) was hij in gedachte bij mij.

Nu ik, samen met twee vriendinnen, een nieuwe wandel uitdaging aan ga, namelijk in vijf dagen langs de elf Friese steden lopen (totaal ca 207 km). Wil ik jullie vragen of jullie mijn wandelavontuur wil steunen met een donatie aan de stichting ALS Nederland. Zoals ik zeven jaar geleden zei: "mijn vermoeidheid na een dag wandelen valt in het niets bij die van een ALS patiënt bij het wakker worden".

ALS blijft een verschrikkelijke mensonterende ziekte. Inmiddels is deze ziekte veel bekender geworden, maar herstel is nog steeds niet mogelijk. Ook leven de meeste mensen nog steeds zeer kort na de diagnose. Een leven waarin je steeds meer moet los laten en steeds afhankelijker van anderen wordt. Ik krijg nog kippenvel aan als ik eraan terug denk. 

Er is nog steeds geld nodig voor onderzoek. Alle donaties klein en of groot worden van harte gewaardeerd.

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

View all
€100 19-05-2021 | 22:56 Voor hoop
€100 07-05-2021 | 14:29
€25 28-02-2020 | 17:16 Super dat je dit doet Ruth - mooi verwoord ook. Succes!
€50 28-02-2020 | 12:46
€100 09-02-2020 | 13:24 Ruth, fijn dat je je weer inzet voor dit goede doel. Veel succes, Siep,Gjetsje Louise en Julia
View all

Zal het doorgaan of niet?

12-02-2021 | 00:00 Sinds enkele weken ben ik weer in training. Want ik hoop de tocht van vorig jaar dit jaar te kunnen lopen. En toch datgene te kunnen volbrengen wat jullie gesponsord hebben. Eerlijk gezegd durf ik nog geen grote bekendheid aan het project te geven want straks gaat het weer niet door.  Maar vol goede moed heb ik ons op 1 januari ingeschreven. Mariska, Froukje en mijn broer Gerben. We mogen maar met twee te gelijk wandelen, dus is het trainen wat anders dan vorig jaar. Vorige week vrijdag samen met Froukje een tocht van Lauwersmeer naar Zoutkamp en terug gelopen, 33 km. Het was nat maar oeps als we zaterdag hadden gelopen dan waren we vast verkleumd. Ondertussen is "iedereen" in Nederland aan het schaatsen geslagen, maar kies ik morgen toch om weer te wandelen dit keer weer met Gerben.  Hieronder wat impressies van mijn tochten in 2021.  Een aantal plaatjes van de tochten van de afgelopen tijd. 
Read more